Welkom!

HSV Houten Dragons

De honk- en softbalvereniging Houten Dragons gaat en staat voor Samen met Plezier Presteren. Mede op basis daarvan is de club door de KNBSB gekozen tot dé honk- en softbalvereniging van het jaar 2015. De Houten Dragons zijn jong én volwassen: de vereniging vierde in 2020 haar vierde lustrum.  

Je kunt bij de Houten Dragons Beeball, softbal of honkbal spelen:

Met de jongste groep spelen we Beeball. Beeball is een stoer, spannend en vooral heel leuk spel voor jongens en meisjes. Door kleine teams en eenvoudige spelregels worden kinderen volledig in het spel betrokken en zijn ze volop in beweging. Op speelse wijze leren kinderen vaardigheden die ze later bij het spelen van honkbal en softbal goed kunnen gebruiken. Ze raken al snel vertrouwd met het slaan, het honklopen, het fielden van de bal en natuurlijk het tikken en 'uitbranden'. Ze leren natuurlijk ook ver en doelgericht gooien en vangen. Al is dat laatste voor de jongste kinderen nog best lastig!
Er zijn twee varianten. Met de allerjongsten (tot circa 7 jaar) spelen we Rookie League Beeball. Met de iets oudere kinderen vanaf ongeveer 8 jaar spelen we Major League Beeball. Dat lijkt al heel erg op het honkbal en softbal dat vanaf de pupillen leeftijd wordt gespeeld. 

Softbal is een geweldige sport voor stoere meiden.  Het lijkt een beetje op slagbal maar het is veel flitsender. Softbal wordt in Nederland op hoog niveau gespeeld. Kijk maar eens naar de prestaties van het Nederlands Dames Softbal Team.

Honkbal is een sport die in Nederland vooral door jongens wordt beoefend. En we zijn er behoorlijk goed in ook! Nederland werd in 2011 zelfs wereldkampioen. Ook spelen er jongens uit Nederland op het hoogste niveau (Major League Baseball) honkbal in de Verenigde Staten. 

De Houten Dragons hebben dit jaar een Major League Beeballteam voor jongens en meisjes van circa 8 en 9 jaar. We hebben een team voor pupillen honkbal in de leeftijd van circa 10 tot circa 12 jaar. Samen met de Centrals uit de Bilt hebben we ook een team voor pupillen softbal. Je bent van harte welkom een paar keer met de teams mee te trainen. Ze spelen in de zomer natuurlijk ook wedstrijden op sportpark De Meerpaal. Kom gerust een keer kijken! 

Voor meer informatie zie www.houtendragons.nl of stuur een e-mail naar jeugdsportpas@houtendragons.nl

Jeugdpas Sport & Cultuur activiteiten van HSV Houten Dragons

Let op: Deze aanbieder biedt op dit moment geen kennismakingsactiviteiten aan.