Welkom!

Informatie (veelgestelde vragen)

De gemeente Houten werkt samen met diverse sport- en cultuuraanbieders in de gemeente Houten. Hierdoor kun jij kennismaken met verschillende sporten en (culturele) hobby's zonder dat je direct lid hoeft te worden. Je kunt via Jeugdpas Sport & Cultuur heel veel sporten en culturele activiteiten uitproberen, totdat je de hobby vindt die bij je past! Hoe? Lees ook de veelgestelde vragen.

Hoe werkt het?

We adviseren om een (gratis) account aan te maken via de knop inloggen rechtsboven in het scherm. De gegevens die we vragen, hebben we nodig om jou en de sportaanbieder te kunnen informeren. Gebruik je eigen e-mailadres om een account aan te maken. In de handleiding staat overzichtelijk uitgelegd hoe je een account aanmaakt en hoe je je voor een activiteit inschrijft. 

Als je geen eigen e-mailadres hebt, kan daarvoor het e-mail adres van je ouders gebruikt worden. Bij e-mail adres en e-mailadres ouders vul je dan 2x het adres van je ouders in. Meer kinderen aanmelden kan ook. Wel moet dan voor elk kind (elk account) een uniek wachtwoord gekozen worden. Klik hier voor meer informatie.

Wanneer je je account hebt bevestigd (zie linkje in de e-mail), kun je direct inloggen en inschrijven (pagina OVERZICHT AANBOD). Als er een sport bij zit die je leuk vindt geef je je op, door op de INSCHRIJVEN-KNOP te klikken. In het vervolgscherm kun je je dan inschrijven. De knop 'Ik wil me inschrijven' staat boven- en onderaan. Via je e-mail krijg je alle informatie die je nodig hebt. Klik hier voor een uitgebreide uitleg over de werking.

Meedoen
Log in met je account en schrijf in via INSCHRIJVEN. Na je inschrijving krijg je via je opgegeven e-mailadres alle informatie. Op je profielpagina staat het verkeerslicht achter de activiteit op 'groen' als je je correct hebt ingeschreven.

Nieuw: inschrijven zonder account
Op een aantal sites is het mogelijk om in te schrijven zonder account. Dit zie je snel genoeg als je klikt op de inschrijven knop bij de activiteit. Je schrijft je dan in door e-mailadres, naam, geslacht, geboortedatum en telefoonnummer in te voeren. Dit gaat sneller maar je mist de voordelen van een eigen account.

Sport- en cultuuraanbod
Klik hier voor het actuele aanbod van sport- en cultuuractiviteiten in de gemeente Houten. Staat uw vereniging, organisatie nog niet vermeld op de site, maar organiseert uw wel sport- of culturele activiteiten. Meld u dan aan als aanbieder en beschrijf vervolgens uw profielpagina. Klik hier voor een overzicht van alle sporten en culturele activiteiten en kijk of het aanbod ook in de gemeente Houten ook te vinden is. 


Sportkeuzetest
Weet je nog niet welke sport bij je past, of wil je meer over een sport weten? Doe dan de sportkeuzetest. Opent in nieuw venster Je beantwoordt veertien vragen, en ziet gelijk welke sporten dan het hoogste scoren. Vul je e-mailadres in en je krijgt de top tien van sporten die het best bij je passen in je mailbox compleet met linkjes naar sportverenigingen in de buurt! Jouw persoonlijke top drie kun je direct toevoegen aan je Sportwensen (op je profielpagina)! Wordt jouw sportwens georganiseerd dan krijg je direct een mail!


Vragen?
Klik hier voor veel gestelde vragen.