Welkom!

Deelnemers

Jeugdpas Sport & Cultuur!
In het najaar van 2018 is het project Jeugdpas Sport & Cultuur gelanceerd in de gemeente Houten. De JeugdSportPas is uitgebreid met het aanbod van cultuur en heet daarom: Jeugdpas Sport & Cultuur!

Met dit project kan de Houtense jeugd kiezen uit heel veel verschillende korte cursussen van sport- en cultuuraanbieders uit de gemeente Houten. Zo kunnen ze kennismaken met diverse sporten en/of lessen op het gebied van muziek, beeldende kunst, dans, theater en cultureel erfgoed, zonder dat ze direct lid hoeven worden.

In drie tot vijf kennismakingslessen van ongeveer een uur leren de kinderen de beginselen van een sport of culturele activiteit. De lessen worden gegeven door gediplomeerde en ervaren trainers, leraren of kunstenaars. Het aanbod kan een losstaande cursus zijn of onderdeel zijn van de reguliere lessen.

Voor wie?
Het sportaanbod richt zich op de sportstimulering van dreumesen (0-2 jarigen), peuters (2-4 jarigen) en kinderen uit groep 1 t/m 8. Het cultuuraanbod is bestemd voor basisschoolleerlingen.

Hoe?
Het schooljaar 2023-2024 is verdeeld in vier blokken. In elk blok worden (kennismakings)cursussen aangeboden, niet elke cultuur- en sportactiviteit vindt elk blok plaats. Per blok is er een aanmeldperiode.

Planning 2023-2024
Blok 1: Tussen 23 oktober en 23 december 2023 vinden de lessen van blok 1 plaats.
Inschrijving deelnemers: 25 september t/m 16 oktober 2023

Blok 2: Tussen 8 januari en 16 februari 2024 vinden de lessen van blok 2 plaats.
Inschrijving deelnemers: 27 november t/m 18 december 2023


Blok 3: Tussen 26 februari en 26 april 2024 vinden de lessen van blok 3 plaats.
Inschrijving deelnemers: 29 januari t/m 19 februari 2024

Blok 4: Tussen 13 mei en 12 juli 2024 vinden de lessen van blok 4 plaats.
Inschrijving deelnemers: 15 april t/m 6 mei 2024

Kosten
Deelname aan een cursus kost € 8,-. De betaling loopt via IDEAL. Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht, Stichting Leergeld en U-pas kunnen financiële ondersteuning bieden. Meer informatie klik hier.

Hoe werkt het?
De eerste keer maak je een (gratis) account aan via de knop inloggen rechtsboven in het scherm. De gegevens die we vragen, hebben we nodig om jou en de sport- of cultuuraanbieder te kunnen informeren. Gebruik je eigen e-mailadres om een account aan te maken. 
Als je geen eigen e-mailadres hebt, kan daarvoor het e-mail adres van je ouders gebruikt worden. Bij e-mail adres en e-mailadres ouders vul je dan 2x het adres van je ouders in. Meer kinderen aanmelden kan ook. Wel moet dan voor elk kind (elk account) een uniek wachtwoord gekozen worden. Klik hier voor meer informatie.

Wanneer je je account hebt bevestigd (zie linkje in de e-mail), kun je direct inloggen. Als er een sport of culturele activiteit bij zit die je leuk vindt geef je je op, door op de INSCHRIJVEN-KNOP te klikken. In het vervolgscherm kun je je dan inschrijven. De knop 'Ik wil me inschrijven' staat boven- en onderaan. Via je e-mail krijg je alle informatie die je nodig hebt. Klik hier voor een uitgebreide uitleg over de werking.

Meedoen
Log in met je account en schrijf in via INSCHRIJVEN. Na je inschrijving krijg je via je opgegeven e-mailadres alle informatie. Op je profielpagina staat het verkeerslicht achter de activiteit op 'groen' als je je correct hebt ingeschreven.

Sportaanbod
Klik hier voor het actuele sportaanbod in de gemeente Houten. Staat uw sportvereniging, sportschool, fysiopraktijk, hardloopgroep nog niet vermeld op de site, maar organiseert uw wel sport en bewegen? Meld u dan aan als aanbieder en neem contact op met coördinator Sport Sjouke van den Berg via sportencultuurhouten@gmail.com

Cultuuraanbod
Klik hier voor het actuele cultuuraanbod in de gemeente Houten. Staat uw organisatie, vereniging, dans- muziekschool, nog niet vermeld op de site, maar organiseert uw wel kunstzinnige activiteiten? Meld u dan aan als aanbieder en neem contact op met coördinator Cultuur Tessa Weber via sportencultuurhouten@gmail.com

Folder downloaden kan hier!

Vragen? Neem contact op met:
Contactpersoon Sport: Sjouke van den Berg
Contactpersoon Cultuur: Tessa Weber
sportencultuurhouten@gmail.com