Welkom!

Financiële ondersteuning

Heeft u minder te besteden voor sport- of cultuuractiviteiten? Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht, Stichting Leergeld en U-pas kunnen financiële ondersteuning bieden. Op deze pagina vindt u een overzicht. 

Stichting Leergeld 
Wilt u uw kind laten meedoen aan een cursus maar kunt u de € 8,- deelnemersgeld niet missen? Stichting Leergeld Houten kan de inschrijfkosten van de cursus voor u betalen. 

Hoe het werkt: via de website www.sportencultuurhouten.nl schrijft u uw kind in voor een cursus en geeft toestemming voor het doorgeven van uw gegevens (naam, e-mailadres en telefoonnummer) aan Stichting Leergeld Houten.
Als u hiermee akkoord gaat, betaalt Leergeld de € 8,- voor u. Zo wordt uw kind gratis ingeschreven. Stichting Leergeld neemt vervolgens contact met u op. Meer informatie over deelname aan de Jeugdpas Sport & Cultuur via Stichting Leergeld staat op deze website www.leergeldhouten.nl

Het kan gebeuren dat u perongeluk aanvinkt dat Stichting Leergeld het deelnemersgeld betaald voor uw kind. Wanneer dit het geval is en u zelf het deelnemersgeld wilt en kan betalen, stuur dan een mailtje naar sportencultuurhouten@gmail.com. 

Leergeld helpt kinderen tot 18 jaar als er thuis te weinig geld is. De sportclub, zwemmen, ‘Fladderen’, Jeugdpas Sport & Cultuur, muziekles, dansen, een fiets: dit is allemaal nodig voor een opgroeiend kind. Maar als er geen geld voor is? Wat dan? Dan doe je een aanvraag bij Stichting Leergeld Houten via www.leergeldhouten.nl/doe-een-aanvraag

Email: info@leergeldhouten.nl
Telefoonnummer: 06-44487336
Website: www.leergeld.nl/houten/

 

Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht 
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat ook kinderen uit gezinnen waar weinig geld is, mee kunnen doen. Kinderen vanaf 4 tot en met 17 jaar uit de gemeente Houten komen hiervoor in aanmerking. Alleen mensen die op professionele basis met het kind werken, kunnen een aanvraag indienen. Bijvoorbeeld een leerkracht van school, een hulpverlener, stichting Leergeld, de jongerenwerker van vanHouten&co, de intern begeleider of maatschappelijk werker. Ouders of (trainers van) sportverenigingen kunnen géén aanvraag indienen, maar wel doorverwijzen. 

Coördinator(en): Arianne Niks 
Telefoon: 06-20074161 
E-mail: utrecht@jeugdfondssport.nl 
Website: www.jeugdfondssportencultuur.nl

U-pas

De U-pas is een gratis pas voor mensen met een laag inkomen in Utrecht, De Bilt, Houten, IJsselstein en Stichtse Vecht. Met de U-pas kan het hele gezin meedoen aan sportieve en culturele activiteiten, krijgt u korting op bepaalde producten en bij toeristische attracties én zijn er bijdragen voor uw kind.

Email: info@u-pas.nl
Telefoonnummer: 088 - 600 63 00
Website: www.u-pas.nl


Aanvragen voor Jeugdfonds Sport & Cultuur kunnen ook via Stichting Leergeld worden gedaan. We adviseren eerst Jeugdfonds Sport & Cultuur of Stichting Leergeld in te zetten en daarna pas het U-pas-tegoed te gebruiken. Zo maakt u optimaal gebruik van de regelingen!