Welkom!

Financiële ondersteuning

Heeft u minder te besteden voor sport- of cultuuractiviteiten? Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht, Stichting Leergeld en U-pas kunnen financiële ondersteuning bieden. Op deze pagina vindt u een overzicht. 

De gemeente Houten regelt het!

Maakt u zich zorgen omdat alles zo duur is geworden? Door de hoge inflatie kunnen steeds meer ouders / verzorgers de sport- of cultuurlessen van hun kinderen niet meer betalen. De gemeente Houten wil ervoor zorgen dat kinderen in deze situatie gewoon kunnen blijven meedoen. Als ouders dit niet kunnen betalen, dan zijn er de volgende mogelijkheden. 

Liever eerst oriënteren? Gratis deelnemen aan oriëntatielessen van sport en cultuur in Houten kan via de Jeugdpas Sport & Cultuur. Klik bij het inschrijven op de button Leergeld op www.sportencultuurhouten.nl

Neem contact op met Leergeld Houten voor:

• Zwemdiploma’s A en B; 

• Een fiets vanaf groep 7; 

• Een laptop voor ieder gezin; 

• Het vieren van een kinderverjaardag; 

• Een extra steuntje in de rug bij het leren;                    

• Een schoolspullenpas; 

• Meedoen met Fladderen; 

• Sport- of cultuurlessen mét de benodigde materialen en kleding of scouting 

Mail naar info@leergeldhouten.nl

 

Via het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan de contributie of het lesgeld worden betaald. Bovendien worden de benodigde spullen betaald. Bijvoorbeeld sportkleding, dansschoenen of de huur van een muziekinstrument. Aanvragen verlopen via een tussenpersoon. Een tussenpersoon is bijvoorbeeld een leerkracht, maatschappelijk werker of stichting Leergeld Houten.

De U-pas is er om buiten de deur een kinderverjaardag te vieren, naar de film en theater Aan de Slinger te gaan, vrij te zwemmen en voor gezinsuitjes.

Ouders die graag hulp willen, kunnen contact opnemen. We luisteren naar wat kinderen en jongeren nodig hebben en staan voor u klaar:

www.leergeldhouten.nl

www.samenvoorallekinderen.nl

www.jeugdfondssportencultuur.nl

www.sportencultuurhouten.nl

www.u-pas.nl