Welkom!

Taekwon-Do Academie Utrecht

Het traditionele Taekwon-Do is een vechtkunst, geen vechtsport. Taekwon-Do is ontstaan in het Koreaanse leger en verder ontwikkeld tot een vechtkunst, waar het vooral gaat om de zelfverdediging en het overwinnen van de tegenstander in jezelf.

Er zijn veel wetenschappelijke onderzoeken geweest naar de relatie tussen agressie, weerbaarheid en vechtsporten. Hieruit blijkt dat traditionele vormen van vechtkunst bepaalde positieve psychosociale veranderingen opleveren. Deze positieve veranderingen in het gedrag zijn minder aanwezig bij de moderne (competitiegeriche) vechtsporten. Er is dan ook een groot verschil tussen vechtsport en vechtkunst.

De manier waarop wij het traditionele ITF Taekwon-Do beoefenen, zorgt voor een positief zelfbeeld, het toenemen van zelfvertrouwen en het verminderen van ongecontroleerde agressie. De pedagogische waarde van het ITF Taekwon-Do is dan ook erg hoog en het draagt veel bij aan de ontwikkeling van het kind. We hebben het dan over hoge positieve effecten op het gebied van: doorzettingsvermogen, loyaliteit, oprechtheid, zelfcontrole, angstvermindering, zelfvertrouwen, agressie-afname, positief zelfbeeld en zelfstandigheid.

Jeugdpas Sport & Cultuur activiteiten van Taekwon-Do Academie Utrecht

Let op: Deze aanbieder biedt op dit moment geen kennismakingsactiviteiten aan.