Welkom!

Rugby, wat voor jou?

Rugby is een fantastische teamsport. Een sport waarbij je vrienden maakt, een sport waarbij lichaamsbouw niet belangrijk is. Of je nu groot, klein, dik of dun bent, voor iedereen is er een plaatsje in het team. Rugby kan gespeeld worden vanaf 5 jaar. Discipline en mentaliteit zijn hier de sleutelwoorden.

Bij rugby draait het om het bezit van en het scoren met de ovaalvormige bal en de regel dat de bal niet voorwaarts mag worden gegooid. Het winnen van terrein kan enkel gedaan worden door met de bal te lopen of hem vooruit te trappen. Veelal zal een speler proberen met de bal in de handen zoveel mogelijk terrein te winnen door vooruit te lopen tot het moment dat hij getackeld of tegengehouden wordt. Op dat moment zal hij proberen de bal schuin achterwaards af te spelen naar een medespeler die vervolgens terrein probeert te winnen door naar voor te lopen. Op deze manier wordt geprobeerd de try-line van de tegenstander te bereiken. De tegenpartij zal dit door tackelen, tegenhouden en de bal afpakken proberen te voorkomen. Alleen de speler met de bal mag getackeld of tegengehouden worden. Tackelen of tegenhouden mag alleen met de armen en handen gebeuren. Rugby is gebonden aan veel spelregels.

Klik hier voor meer informatie over rugby (PDF)

Sport ABC!

Wil jij weten wat een sport nou precies inhoud voordat je je aanmeld voor een activiteit? In het sport ABC worden ze allemaal uitgelegd!

Zoek op alfabet

Of bekijk het Overzicht

Nog geen keuze kunnen maken?
Doe de sportkeuzewijzer.nl

Vul jouw sportwensen in en ontvang een bericht wanneer je sportwens wordt georganiseerd .

Links

Rugby Nederland

Spreekbeurtpakket

Klik hier voor een spreekbeurtpakket.

Bekijk filmpjes

RTC Midden

Rugby voor beginners